In 5 groepen maakten we telkens een grote soepkom klaar. Elke groep bracht : 9 tomaten, 1 prei, 1 selder en 2 uien, mee. Dank u wel aan de ouders!
Het volgend stappenplan werd aan bord gebracht:
Was je handen.
Snijd de ui in fijne stukjes en leg dit in een kommetje.
Snijd de prei, selder en uien in schijfjes en leg dit in een andere kom.
Snijd tenslotte de tomaten in 8 stukken.
Was de groenten.
Neem wat boter en laat deze smelten in de kom.
Stoof de ui enkele minuutjes.
Voeg daarna de prei, selder en uien toe en kruid deze en laat dit 10 minuten gaar stoven.
Voeg tot slot de tomaten toe.
Vul de maatbeker met 1 liter water en giet dit in de soepkom. Vergeet de kippenbouillon niet toe te voegen en laat de soep 1 uurtje op een zacht vuurtje gaar koken.
Mix de soep tot slot met de mixer.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten