Een heel vermoeiend hoekje voor onze kapoenen is het hoekje met TE + E en TE -E en TE-TE oefeningen. Hier moeten ze iets harder nadenken...
Hierbij krijgen de kinderen verschillende oefeningen van het hiervoor vermelde type aangeboden in een eigen kleurtje. Ze lezen de oefening op het paaseitje en ze leggen het vervolgens in het juiste paasmandje. De juf controleert en geeft indien nodig het fout gelegde eitje terug. De kinderen hebben ook een 20 kaart tot hun beschikking. Waar ze indien nodig de oefeningen op kunnen maken. Soms wordt er ook een extra kindje die het al heel goed kan, bij een ander kindje geplaatst om hem/haar extra te helpen. De meesten zijn alvast meer verzot op echte eitjes, maar als ze zo verder blijven werken, verdienen ze zeker en vast van de paashaas en paasklokken wat extra eitjes!
Eén van de lievelingshoekjes van de kinderen is monopolie! Ook hier zijn de prijzen gestegen. Eerst waren er enkel bedragen onder de 10, nu zijn er ook bedragen tot 20 euro bij.
Bizzopolie is voor sommigen heel simpel geworden. Woordjes schrijven is heel gemakkelijk.
In dit spil, zijn er bloemen, bij elke bloem hoort een prentje. Er wordt naar het prentje gekeken en het woordje wordt geraden en daarna opgeschreven. Een ander kindje controleert met de correctiesleutel het antwoord.
In de werkvorm tweetal check werden vooral de splitsingen tot 10 ingeoefend. De ene vraagt met de correctiesleutel aan de andere, het blad op. Klopt dit, dan wordt dit antwoord gekleurd, klopt het niet, dan wordt het foutje er naast geschreven.
Sommigen konden de splitsingen zo goed, dat ze de boma worst oefening aan elkaar opvroegen, zij gingen al een stapje verder!
Ook lezen oefenen we in kleine groepjes. Soms homogeen, soms heterogeen. Soms met een partner, soms met de juf. Er wordt ook met verschillende materialen gewerkt, alsook met verschillende niveaus.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten